Quatre gironins van recollir ahir un dels 43 Premis Extraordinaris de Batxillerat amb què el Departament d'Ensenyament reconeix, cada curs l'excel·lència dels estudiants que superen segon de Batxillerat amb les millors notes de Catalunya.

El 27 de juny, les noies i els nois premiats van realitzar proves comunes, fetes en diferents centres educatius catalans. L'alumnat guanyador de les comarques de Girona és Manel Alexandre Queral Martínez de l'institut Jaume Vicens Vives, de Girona; David Aquilué Llorens i Ferran Garriga Font, ambdós del Narcís Xifra i també de Girona; i Max Ruíz Luyten, de l'Alexandre Deulofeu, de Figueres.

La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, va entregar els premis ahir a la tarda al Palau de la Generalitat. Dels 43 premiats, a banda dels 4 gironins, 18 corresponen a centres del Consorci d'Educació de Barcelona, 3 a la Catalunya Central, 5 a Lleida, 1 a Tarragona, 3 al Maresme-Vallès Oriental i 9 al Vallès Occidental. De l'alumnat guardonat, 30 alumnes cursaven el passat curs el batxillerat de l'àmbit científic-tecnològic i 13 el de l'humanístic social.

Taxes universitàries pagades

Els guanyadors estan exempts de les taxes universitàries durant el primer curs, obtenen una plaça gratuïta a l'Escola Oficial d'Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència. A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d'Educació entre els guanyadors de la resta de l'Estat.