El Departament d'Ensenyament convocarà demà les 2.000 places d'oposicions anunciades per aquest novembre, a només dos dies perquè acabi el mes. Els docents que aspirin a una plaça hauran de presentar les sol·licituds entre l'1 i el 20 de desembre.

El procés selectiu començarà a mitjans d'abril de 2018 i acabarà la primera quinzena de juny. El detall es publicarà aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), tot i que el Secretari d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats ho ha difòs avui durant l'entrega d'uns premis. La Conselleria d'Ensenyament ho ha confirmat tot seguit, tot especificant que s'oferiran 373 places per al cos de mestres, 1.602 per al de professorat d'educació Secundària, 11 d'Arts plàstiques i Disseny i 14 d'Escoles Oficials d'Idiomes (EOI).

Un cop s'hagin presentat les sol·licituds, la llista provisional de docents admesos i exclosos es publicarà durant la segona quinzena de gener de 2018 i la definitiva, la primera meitat de març. La convocatòria preveu una reserva d'un 5% de totes les places convocades per als aspirants que tinguin reconeguda una disminució física de grau igual o superior al 33%.

Aquestes places formen part de les 7.000 destinades a cobrir llocs de funcionari a la Generalitat, que es van anunciar a finals de l'any passat. Durant el curs 2016-2017, Ensenyament va convocar un primer concurs d'oposició amb 300 places restringides al professorat de Formació Professional.

La última convocatòria important d'oposicions d'Ensenyament es va celebrar el 2011.