Els examinadors de la DGT La reunió i l'acord que van arribar amb els grups de l'oposició fa pocs dies al Congrés ha permès aquest canvi de rumb. Aquest mes, la DGT va començar a imposar serveis mínims del 50% al col·lectiu, fet que va provocar molt rebuig amb els convocants.

Amb aquesta desconvocatòria, la DGT haurà de recol·locar tots els exàmens pendents que a la província de Girona oscil·len entre els 3.500 i 4.000. Aquests tests no s'han pogut fer a causa de la vaga que va començar el mes de juny aquest col·lectiu. I ha provocat que estudiants i autoescoles es mostrin molt descontents tant amb la DGT com amb el col·lectiu.

Ahir Asextra, en una roda de premsa a Madrid, va fer públic que desconvocava la vaga. En aquest acte hi van participar també els portaveus dels partits polítics a l'oposició del Congrés. Des d'Asextra van ressaltar que el compromís al qual s'ha arribat és que en els pressupostos generalsde l'any vinent, tal com s'hi van comprometre en un document signat, s'assumirà l'augment del complement específic, que és la principal reivindicació del col·lectiu d'examinadors i que havia enquistat tota negociació amb la DGT.

Des dels convocants d'aquestes aturades també es va consultar els examinadors d'Espanya i va sortir a la votació que més de la meitat estaven d'acord a deixar de fer aturades. A Girona, els examinadors, en canvi, van votar que no volien deixar de secundar la vaga, segons fonts consultades.

La decisió de deixar de fer vaga també va acompanyada, assegura Asextra, de la voluntat de no perjudicar la ciutadania. Tot i l'acord amb l'oposició, els convocants asseguren que «el final del conflicte només serà definitiu quan aquest compromís de l'augment del complement específic quedi reflectit en les nostres nòmines, i per tant, aquest col·lectiu estarà molt expectant a tots els moviments que es produeixin a tots els nivells i principalment als que realitzin Govern, Funció Pública i DGT durant els propers dies, als quals se'ls dona un vot de confiança».

Per aquest motiu, asseguren que si no es compleix, no tanquen la porta a tornar al carrer o bé seguint fent noves mobilitzacoins.

El col·lectiu examinador assegura que amb l'aturada de la vaga «han fet un pas endavant i desmentim el ministre de l'Interior en el que va dir ahir, nosaltres sí que hem lluitat aquests mesos per arreglar el conflicte, però els responsables de l'organisme no han volgut»

Sindicats vigilants

Fonts del CSIF asseguren que aquesta vaga no s'ha tancat «sòlidament» i que si la DGT no fa un pas en positiu per negociar podrien tornar a emprendre noves mobilitzacions. El CSIF va fer un comunicat fa pocs dies on criticava l'actitud de la DGT.

Fonts de la UGTja que el govern no hauria accedit a les millores reclamades.