El primer gironí de l'any 2018 va néixer a l'hospital de Palamós quan passaven nou minuts d'un quart de tres de la matinada. Es tracta d'un nen que es diu Siraj i va pesar 3,240 quilos.

Els seus pares són marroquins i és el primer fill de la família, que viu a Palafrugell. El part va ser normal i mare i nen estan bé, segons fonts del Departament de Salut.

La primera criatura d'aquest any de Catalunya va ser la Raisa Ioana, quan passaven quinze segons de la mitjanit a l'Hospital del Mar de Barcelona. Segons els seus pares, «La Raisa Ioana ha nascut coincidint amb la darrera campanada de Cap d'Any».

La criatura va pesar 2,790 quilos. A Tarragona, la criatura que va ser més matinera i va encetar aquest 2018 és la Oyane, una nena que va néixer quan passaven 39 minuts de la mitjanit. Va pesar 2,91 quilos i la mare va donar a llum a l'hospital Joan XXIII de Tarragona.

I a la demarcació de Lleida, va néixer en primer lloc en Pepe, un nen que va pesar 3,510 quilos. Ho va fer dilluns a un quart d'una del migdia a la Clínica Nostra Senyora del Perpetu Socors de la capital del Segrià.