L'entitat Dentistes de Girona pel Sàhara prepara una tercera expedició solidària als campaments de Tindouf, a Algèria, per millorar la salut bucodental dels refugiats sahrauís. L'organització, nascuda al 2016 per dur a terme tasques de treball humanitari en matèria de sanitat bucodental al Sàhara, ha assistit unes 900 persones en els dos viatges precedents.

Dentistes de Girona pel Sàhara viatjarà al campaments de 24 de març a l'1 d'abril, amb un equip integrat per una dotzena de professionals, entre odontòlegs, higienistes i personal d'infermeria.

«Aquest any som dotze. L'any passat érem vuit i el primer cinc. Estem molt contents de veure com el projecte creix i avança en la seva missió d'ajudar els refugiats sahrauís», afirma Daniel Ruiz-Giménez Coderch, coordinador del projecte.

En la seva primera expedició l'any 2016, els dentistes van atendre més de 300 persones durant els deu dies que van estar als campaments, i l'any passat, la xifra va augmentar fins a 600 pacients atesos en tan sols cinc dies. Enguany, la intenció de Dentistes de Girona pel Sàhara és incrementar el nombre de persones tractades perquè viatjaran amb tres grups de treball per poder atendre més gent.

Un any més, Dentistes de Girona pel Sàhara compta amb el suport d'ACAPS-Girona (Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí de Girona) i l'Ajuntament de Celrà. A més a més, per a aquesta tercera expedició el projecte també rep el suport de l'Ajuntament de Girona.

D'altra banda, i per poder fer front a les despeses que comporta la compra i enviament de material odontològic fungible i no fungible, Dentistes de Girona pel Sàhara ha posat en marxa una campanya de micromecenatge al web Youcaring i ja han recaptat 1.000 dels 3.000 euros previstos

«Cada any hem assolit l'objectiu econòmic que ens hem proposat gràcies a la solidaritat de les persones que confien en la nostra tasca. Esperem i desitgem que aquest any també ho puguem aconseguir», explica Daniel Ruiz-Giménez.