El CaixaForum i el Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Universitat de Girona engegen la setmana vinent un nou cicle de conferències per sensibilitzar la societat gironina sobre els aspectes relacionats per la salut. Les xerrades del cicle Girona, una ciutat amb bona salut estaran impartides per professionals de diverses especialitats mèdiques i vinculats professionalment a les comarques gironines i se celebraran entre març i abril, a les set de la tarda a la sala d'actes del CaixaForum. Les places són limitades i la inscripció per poder-hi assistir és de quatre euros.

La primera conferència serà dimarts 6 de març, i sota el títol Esport, el millor fàrmac per mantenir la salut, el doctor Daniel Brotons, especialista en Medicina de l'Educació Física i l'Esport de la Universitat de Barcelona, parlarà de com l'estil de vida actiu amb una nutrició equlibrada i esport redueix els riscos cardiovasculars i millora l'estat articular, mental i el sistema metabòlic.

Esclerosi múltiple: la malaltia de les mil cares és la següent cita, el dia 13 de març. El cap de Neurologia dels hospitals Josep Trueta i Santa Caterina, el doctor Lluís Ramió, parlarà d'una malaltia neurològica que provoca canvis importants en la qualitat de vida dels afectats i en el seu entorn familiar, laboral i familiar.

El 20 de març serà el torn del doctor Joaquim Bosch, de l'ICO Girona, i se centrarà en les novetats en el tractament del càncer de pulmó, un tipus de tumor especialment letal però en el que gràcies a la recerca es van fer avanços per millorar-ne el pronòstic.

El cap del servei de Digestiu de l'hospital Trueta, el doctor Xavier Aldeguer, reprendrà el cicle amb una ponència prevista pel dia 3 d'abril, aquest cop amb la microbiota com a protagonista. I és que la flora bacteriana és un dels grans focus d'interès de la recerca mèdica per descobrir el funcionament del cos humà.

Els mites de la salut

Finalment, el cicle Girona, una ciutat amb bona salut es tancarà amb el doctor Ferran Cordón, metge de família al CAP Montilivi de Girona, que repassarà els mites i llegendes relacionades amb la prevenció de la salut, per comprovar quins tenen al darrere evidències científiques i quins no i són fruit de les creences populars.