El col·lectiu Docents per la República ha convocat una manifestació a Barcelona pel pròxim dissabte 17 de març a Barcelona en defensa del model d'escola catalana i immersió lingüística. La mobilització es durà a terme a partir de les cinc de la tarda i recorrerà des del Passeig de Gràcia i fins a la Ronda de Sant Pere a la Plaça Catalunya.

La plataforma ha decidit convocar aquesta manifestació a la capital catalana després que el Ministeri d'Educació hagi plantejat la possibilitat d'incloure una casella per triar el castellà com a llengua vehicular a l'escola catalana. L'acció promoguda per Docents de la República es durà a terme amb el lema «L'Escola no té por».

Mobilització de Som Escola

D'altra banda, la setmana passada, la plataforma Som Escola va convocar una protesta amb el mateix objectiu, defensar el model d'escola catalana «davant els atacs que està rebent» la immersió lingüística. A Girona, la concentració es va realitzar a la plaça del Vi, una acció que es va repetir davant de diversos ajuntaments de les comarques gironines. Aquesta plataforma està formada per entitats cíviques, culturals i pertanyents a tot l'àmbit educatiu que es van organitzar amb el propòsit de refermar el suport a l'escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa.