19 de març de 2018
19.03.2018

Alerten de nevades a 400 metres en punts de tres comarques

Una bossa d'aire fred portarà precipitacions de neu que s'estendran a bona part del prelitoral

19.03.2018 | 16:27
Imatge de la gebrada d´aquest matí a Verges

Les comarques gironines s'han aixecat amb els termòmetres més baixos aquest matí amb temperatures fins i tot per sota els 0 graus. L'arribada d'una bossa d'aire fred pot portar neu a cotes de 400 metres les properes hores a Catalunya. A les comarques gironines, l'avís de perill moderat per neu se situa a la Garrotxa, la Selva i el Ripollès, a partir de les sis de la tarda i fins a la matinada. Durant la tarda i fins al vespre també s'espera la presència de tramuntana a l'Alt Empordà.

Les precipitacions en forma de neu començaran a la tarda a Pirineu i Prepirineu amb una cota inicial d'uns 800 metres però ràpidament baixarà fins als 400 metres de cara al vespre/nit estenent-se la nevada a la Catalunya Central (Bages, Berguedà, Moianès, Osona, Solsonès), interior de Girona (Garrotxa, Selva) i bona part de l'interior del Penedès i el Camp de Tarragona.

En algunes comarques la nevada pot ser significativa i es preveu que s'acumulin més de 2 centímetres a partir de 500 metres i més de 10 centímetres per sobre de 1.000 metres, especialment a la Serralada Transversal. No es descarta que de matinada es pugui veure nevar als 200 metres –i fins i tot a nivell de mar- però difícilment s'acumularà a terra. Les precipitacions aniran desapareixent a primera hora de matí de dimarts però l'ambient es mantindrà molt fred.

Aquesta és la previsió del temps per avui, segons el Servei de Meteorologia de Catalunya

La darrera nevada en cotes baixes a les comarques gironines va ser el passat 28 de febrer, quan va deixar imatges com aquesta a la ciutat de Girona

 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook