Dipsalut, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona està duent a terme activitats per donar a conèixer a la ciutadania la tasca que desenvolupa, conjuntament amb els ajuntaments gironins, en matèria de prevenció de la legionel·losi i de control de la qualitat de l'aigua de boca.

Entre aquestes activitats divulgatives, hi ha estands, dinamitzats per professionals especialitzats, que es munten a fires, festes i altres esdeveniments d'arreu de la demarcació.

Amb l'ajuda de lents binoculars, mostres d'aigua, elements gràfics, jocs i altres materials, s'hi explica què és la legionel·losi, què la causa, com es contrau i què fa Dipsalut i els ajuntaments de la demarcació per prevenir-la. També es trenquen falses creences sobre aquesta qüestió i es mira de resoldre els dubtes que els participants plantegen.

Pel que fa al control de la qualitat de l'aigua de consum humà, s'hi detalla el cicle de l'aigua, els riscos que podria portar associats si no se'n fes un tractament adequat i com es duen a terme les accions de tractament i control de la qualitat, des de la captació fins que arriba a les aixetes.

Per al públic familiar

Les activitats que es proposen en aquests estands van dirigides a un públic familiar i inclouen des de l'observació d'organismes presents a diferents mostres d'aigua (aigua de bassa, de riu, tractada...) fins a jocs, pensats per als més menuts, d'identificació i eliminació dels elements patògens de l'aigua.

Aquest diumenge 18 de març, l'activitat divulgativa de l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona s'ha dut a terme dins la Fira de l'Embotit de Bescanó. Està previst que el proper cap de setmana, diumenge 25 de març, es faci dins la Fira del Conill i l'Artesania del municipi de Vilafant.