29 de març de 2018
29.03.2018

Repte complert (i amb escreix)

Un noi de Quart que ha superat un càncer culmina 1.200 km en bicicleta fins a Extremadura i recapta 1.300 euros per a l'Oncolliga

29.03.2018 | 00:54
Una vintena de ciclistes d´Usagre van acompanyar l´Andreu en el darrer tram.

l jove de Quart que ha superat un càncer i que s'havia marcat el repte de viatjar 1.200 quilòmetres en bicicleta fins a Extremadura, ja ha arribat a destí. Andreu Cufí, de 22 anys, i el seu pare van sortir dissabte 17 i ahir va arribar a Usagre, el final d'aquest repte de superació personal que, alhora, també tenia finalitats solidàries i recollia fons per a la Fundació Oncolliga Girona.

Actualment ja ha sumat 1.300 euros, superant els 1.000 que s'havia proposat, i el micromecenatge continua actiu per aportar fons per comprar material com caminadors, cadires de dutxa o coixins antinafres que després l'entitat deixa en préstec als malalts de càncer.

La iniciativa «Més de 1.200 km en bici per un repte personal i solidari» l'ha impulsada Andreu Cufí, veí de Quart, a qui al febrer del 2017 li van detectar un càncer al fèmur de la cama dreta.

Aquí va començar un llarg període de malaltia que va incloure operacions, quimioteràpia i l'ús de cadira de rodes.

Un cop superat el procés, li va anar sorgint la idea de travessar la Península en bicicleta, com a agraïment a les persones que han estat al seu costat en moments complicats i, també, per tancar una etapa.


La rebuda a Usagre

Durant les diferents etapes del trajecte, Cufí ha anat relatant el recorregut en un blog i també a les xarxes socials. Segons explicava ell mateix al compte d'instagram del projecte, @elcotxeescombra, els dos ciclistes van fer dimarts els darrers 80 quilòmetres de l'itinerari, i van ser acompanyats i rebuts per gent del poble extremeny.

«A l'hora de dinar han aparegut uns vint ciclistes de la colla d'Usagre que ens han vingut a rebre i a acompanyar durant els vint últims quilòmetres. Han passat volant i el poble d'Usagre cada vegada estava més a prop», explicava Cufí.

«L'arribada ha estat impressionant, la plaça del poble estava plena de gent que ens ha rebut aplaudint la nostra arribada», explica a la xarxa social, assenyalant que «tothom ha estat molt agraït i hem entrat a l'església per donar les gràcies al Cristo de la Piedad, entre salms i cants».

Un cop arribat a Usagre, que és el poble d'origen de moltes de les persones que actualment viuen a Quart, Cufí ha volgut agrair als qui l'han ajudat i s'han sumat al repte solidari.

«Mil gràcies. És en aquests moments on recordes totes les persones que han estat a prop; visites, petits detalls, escrits, ànims, petons i abraçades, esperança. I que són lluny d'aquí. Tot i això no vol dir que no els tinguem més presents que mai, molt a dins del cor. Si per alguna cosa hem fet això és per donar les gràcies. El vostre esforç pel nostre esforç. Gràcies», conclou.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit