03 de maig de 2018
03.05.2018

Demanen a Brussel·les que suspengui les llicències per pescar corall vermell

Els eurodiputats d'ERC, PDeCAT i ICV asseguren en una pregunta dirigida a la Comissió Europea que l'extracció "posa en greu risc" la preservació del corall a la costa gironina

03.05.2018 | 20:45
Corall Vermell pescat a la costa brava

ERC, el PDeCat i ICV han demanat aquest dijous a la Comissió Europea que adopti "mesures" per suspendre les dotze llicències concedides per l'Estat per pescar corall vermell a la Costa Brava.

Els eurodiputats Jordi Solé, Josep Maria-Terricabras, Ramon Tremosa i Ernest Urtasun han expressat a l'executiu comunitari que les llicències d'extracció "posen en un greu risc la preservació de corall a la costa catalana". A través d'una pregunta parlamentària, els eurodiputats han informat la CE que el govern espanyol va concedir dotze llicències "contradient la moratòria de deu anys del Govern, basada en un informe científic que determinava que el corall vermell es troba en un estat de conservació crític". En aquest sentit, han preguntat també a la Comissió si la decisió del govern de Rajoy compleix amb la normativa europea de pesca i les directives sobre la conservació dels hàbits naturals o l'estratègia marina, entre altres.

La concessió de la dotzena de llicències per pescar coral vermell, exposen en el document que requereix resposta escrita de l'executiu, ha generat "el rebuig de la societat civil, la comunitat científica i ecologista i fins i tot de càrrecs electes". A més, asseguren, s'han recollit en cinc dies més de 5.000 signatures i l'adhesió de 65 centres d'investigació i col·lectius ecologistes a una carta enviada a la ministra espanyola d'Agricultura, Pesca i Medi Ambient, Isabel García Tejerina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit