L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió (ERC), ha presentat una moció que serà debatuda al ple de l'Ajuntament "en suport i defensa de les empreses al territori català" i que el seu partit farà arribar als diversos grups municipals republicans perquè també la promoguin al seus municipis.

El document denuncia que entre les mesures del govern espanyol després de l'1 d'Octubre hi va haver "el mecnisme per aflevir el teixit empresarial i econòmic català amb l’aprovació del Reial Decret-llei 15/2017, de 6 d’octubre, de mesures urgents en matèria de mobilitat d’operadors econòmics".

Aquest Reial Decret, segons les moció, pretenia "afectar a totes les persones que viuen a Catalunya, siguin empresaris, autònoms o treballadors, i que veuen com es vol debilitar el seu entorn econòmic". El document proposat per Puigtió persegueix "donar el màxim suport al nostre teixit empresarial i defensar-lo de les agressions que han arribat de l'estat espanyol".

Per això proposa:

1-"Manifestar l’absolut compromís de l’Ajuntament en suport i defensa de les empreses radicades al nostre país, que hi mantenen les seves seus socials i productives i que creen riquesa i llocs de treball en el nostre territori".

2-"Demanar a la Generalitat de Catalunya la creació d’una marca pròpia que distingeixi el compromís social, de permanència, ètic i de país, en la qual s’hi puguin acollir aquelles empreses catalanes que desitgin i que serveixi per a fomentar la contractació amb elles , el consum dels seus productes i coadjuvar així a al seva viabilitat i futur".

3-"Proposar a totes les institucions del nostre país la creació de campanyes , plataformes digitals i altres eines de suport per a fomentar la contractació i el consum amb les empreses radicades en el nostre país".

i 4- "Exigir a l’estat espanyol la derogació del Reial Decret-llei 15/2017".

La moció serà debatuda en el ple del 9 de juliol vinent