Una estudiant de l'institut Pla de l'Estany de Banyoles, Abril Prim Masó, ha guanyat la 41a edició del Premi de Relat Breu Coca-Cola, la final del qual es va celebrar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Aquest any, el concurs ha reunit 1.987 estudiants de 375 centres educatius de tot Catalunya, dels quals només 18 van passar a la final.

En aquesta ocasió, els relats responien a un tema en comú escollit pel Departament d’Ensenyament i que partia de la fotografia d’una balconada típica del barri de la Barceloneta, acompanyada de la frase: «Aquella situació no era sostenible...». A partir d’aquesta frase, els participants van haver de desenvolupar la seva història. En el cas del relat guanyador, titulat 'Senzillament Insostenible', Prim va escriure sobre la por, la injustícia i la lluita continuada per salvar-se a un mateix.

A banda de realitzar l’entrega de premis, durant l’esdeveniment es va parlar de la importància d’animar els joves a aficionar-se a la lectura i l’escriptura. En aquest sentit, Antoni Bafalluy, Coordinador de Comunicación de l’Àrea Est de Coca-Cola European Partners Iberia, va destacar que «un dels principals valors de Coca-Cola és la proximitat amb la cultura i la seva aposta pels beneficis que la lectura i l’escriptura aporten als joves».

El jurat

Els responsables d’avaluar els treballs finalistes i escollir el guanyador han estat un jurat provinent del món de la cultura i la llengua, format per Pere Mayans Balcells, cap del Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístic; Josep Moragues, d’Òmnium Cultural; Isabel Clara Simó, escriptora i periodista; Vicent Sanchís, director de TV3; Màrius Serra, escriptor i periodista; Josep Lluís Carod Rovira, ex vicepresident de la Generalitat de Catalunya; Joaquim Arenas, professor i pedagog; i Care Santos, escriptora. L'organització també va destacar la tasca realitzada pel jurat territorial, que va ser l’encarregat d’escollir els 54 finalistes premiats durant la jornada celebrada el 9 de juny a Port Aventura.