La província de Girona encara aquest estiu amb els embassaments gairebé plens. Amb unes reserves que permeten garantir la campanya de reg d´aquest estiu i les demandes domèstiques per a més d´un any, segons informa l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Els embassaments del sistema Ter Llobregat es situen al 94% (575 hm3) i Darnius Boadella al 67,4% (més de 41 hm3), podent garantir la campanya de reg d´aquest estiu i les demandes domèstiques per a més d´un any

El sistema Ter Llobregat, que abasteix a la zona més poblada de Catalunya amb 5 milions d´habitants, es situa al 94% i tots els pantans que composen aquest sistema es situen per damunt del 90%.

Compliment dels cabals

L´1 de juny de 2018 va entrar en vigor l´obligatorietat d´uns cabals ambientals en un 50% dels trams fluvials de les conques internes. I per aquest motiu, en el sistema Ter Llobregat, donat el nivell d´ompliment que presenten s´està alliberant des de Susqueda valors igual o superiors a 12 m3/s, mentre que des del sistema Llobregat valors iguals o superior als 12 m3/s, complint amb el que estableix el Pla de gestió.