La Fundació Impulsa becarà dinou alumnes de la Garrotxa per poder seguir estudiant algun curs de Formació Professional. És la primera vegada que la fundació obre aquestes beques a la Garrotxa, tot i que fa tres anys que el programa funciona a Osona.

Els professors de set centres de secundària de la Garrotxa escullen quins alumnes creuen que tenen més potencial i, després, la fundació selecciona els perfils per pagar-los els estudis que ells vulguin fer. De tota manera, la Fundació indica que tenen preferència els oficis que més fan falta a la comarca, per això en aquest cas tindran especial cura de buscar alumnes que vulguin estudiar per ser electricistes, fusters o soldadors. Les beques estan finançades per empresaris de la comarca, que sufraguen el cost dels estudis, el transport dels alumnes i també un ordinador per a cada un d´ells.

Una vegada els alumnes seleccionats comencen els cursos corresponents, des del centre van avaluant l´evolució dels becats. En paral·lel hi ha una xarxa de mentors, que de forma desinteressada, organitza tallers i activitats per als alumnes que han estat seleccionats per la Fundació Impulsa. Els alumnes també hauran de realitzar activitats de voluntariat mentre cursin els estudis per tal que hi hagi un retorn social. Els alumnes seleccionats treballaran en diferents programes de Càritas. En cas que un dels alumnes deixi d´assistir a les activitats de voluntariat o no vagi als tallers i activitats pels mentors, perdran la beca.