El Departament de Salut ha posat a disposició dels professionals d'atenció primària una sèrie d'indicadors amb dades sobre la seva comunitat de referència perquè puguin diagnosticar el seu estat de salut i oferir una atenció adequada a això.

Segons un comunicat de Salut, les dades permetran als equips d'atenció primària «conèixer els determinants» que afecten la salut de la població d'un territori concret i així «conèixer les necessitats i recursos» que hi influeixen.

Aquesta acció és «fonamental» en el marc de l'Estratègia nacional d'atenció primària i salut comunitària (ENAPISC) per «impulsar un nou model d'atenció primària» més orientat cap a l'atenció comunitària, remarquen des de la Conselleria de Salut.

A més de posar a disposició dels professionals indicadors demogràfics, socioeconòmics, de morbiditat, de mortalitat, d'estils de vida, de pràctiques preventives, i d'ús dels serveis sanitaris públics, Salut també ha elaborat una guia metodològica que ajudi els professionals a fer l'informe de salut de la comunitat on treballen i a incidir en aspectes relacionats amb l'estil de vida i accions preventives.