Els serveis de cirurgia ortopèdica i traumatologia de l'Hospital de Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, el de Figueres i el d'Olot-Campdevànol organitzaran conjuntament el 33è Congrés de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (SCCOT), que tindrà lloc el mes de maig del 2020 al Palau de Congressos de Girona. El Congrés, que aquest any s'ha fet a Reus a principis de maig i el 2019 el 32è tindrà seu a Andorra, és un referent en l'actualització de coneixements de l'especialitat i reuneix cada any més de 300 experts en la matèria.

Els serveis dels tres hospitals gironins van sumar l'any 2017 un total de 4.576 intervencions quirúrgiques, 49.062 visites a consultes externes, de les quals 16.937 eren primeres visites i, la resta, 32.125, eren successives. Els tres centres hospitalaris van registrar un total de 4.906 altes hospitalàries. Hi treballen 31 especialistes.

Des del 2017, la Societat d'Infermeria Catalana en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia se suma al congrés mèdic i organitza paral·lelament una jornada per les infermeres especialitzades en aquest àmbit.

El 2020, i per quart any consecutiu, els dos esdeveniments compartiran espais, fet que posa en evidència el rol dels professionals de la infermeria en els serveis de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) als hospitals catalans.

Jornades de serveis de COT

El 19 d'octubre del 2018 se celebrarà la LV Jornada de Serveis de COT d'hospitals comarcals de Catalunya. L'esdeveniment d'aquesta ocasió, que tindrà lloc a l'hotel Mas Solà de Santa Coloma de Farners, està organitzat pel Servei de COT de l'hospital Santa Caterina (IAS), dirigit pel doctor Francesc J. Peris.

Aquestes trobades se celebren des de fa més de 25 anys i serveixen perquè traumatòlegs d'arreu del país comparteixin experiències i coneixements sobre la seva especialitat.