L'onada de calor va afluixar ahir una mica però encara va deixar valors molt pròxims als 40 ºC a l'Empordà i la ciutat de Girona. Malgrat tot, va ser a l'interior de l'Ebre i al Camp de Tarragona on els termòmetres es van enfilar més amunt a les comarques de Catalunya.

A les cinc de la tarda, a les comarques de Girona els termòmetres també es van enfilar de valent i es van assolir els 39 ºC en poblacions com Cabanes o Anglès (39,2 ºC).

De bon matí, la notícia va ser per segon dia consecutiu les mínimes de rècord a l'Empordà. Roses va registrar uns increïbles 32,1 ºC a causa d'una persistent tramuntana reescalfada, que també va afavorir que la mínima es quedés en 30,2 ºC a la veïna població d'Espolla i fos de 30,3 ºC a Portbou.

Al Baix Empordà, l'observatori de l'Estartit va mesurar un mínima de 29,2 ºC, la nit més càlida des del 1969 i superant amb escreix els precedents: 26,4 ºC el passat divendres i 26,1 ºC el 6 de setembre del 2016, segons va informar el Servei Meteorològic de Catalunya.

Paral·lelament, l'estació del Raval de Barcelona va tornar a batre un nou rècord de temperatura mínima, un registre que ara s'ha situat en 29,8 ºC.

De la jornada, van destacar registres com els 40,4 ºC de Vinebre, els 40,1 ºC de Riudoms o els 39,9 ºC compartits per Aldover i Torroja del Priorat, segons l'SMC. A la Catalunya Central es van assolir els 39 ºC en poblacions com el Pont de Vilomara (39,6 ºC) o Artés (39,4ºC).

La temperatura per avui serà lleugerament més baixa en general, tret de Lleida, on es mantindrà similar. Protecció Civil manté l'alerta per onada de calor i informa que el 061 CatSalut Respon ja havia atès un total de 217 trucades relacionades amb la calorada, incloent-hi consultes i mobilització de recursos del SEM.