El mateix dia que la Comissió Nacional del Mercat de la Competència presentava recurs contra les normatives de regulació de pisos turístics impulsades pels ajuntaments de Madrid, Bilbao, i Sant Sebastià, la Diputació de Girona acordava, ahir, organitzar una «jornada formativa» sobre aquesta «problemàtica», amb la voluntat que s'hi «exposin algunes experiències locals i possibles actuacions municipals».

La corporació també proposa incloure en les línies de subvenció del servei d'Habitatge «les actuacions municipals destinades als estudis, plans i actuacions sobre els habitatges d'ús turístic» i oferir als ajuntaments, «en coordinació amb les altres administracions competents», un «servei d'assessorament» en la matèria.

L'acord es produeix després que en el ple del 29 de juny passat la CUP presentés una moció en què es reclamava abordar aquest fenomen; la proposta de la CUP va ser retirarada després que la resta de grups manifestessin la voluntat de redactar un text conjunt.

El portaveu cupaire, Lluc Salellas, va valorar l'acord, que va posar com a prova del tarannà constructiu del seu grup, tot i no estar-hi «100% d'acord» en considerar que podia haver anat més enllà. Salellas aspira que la Diputació exerceixi un «rol actiu» en aquest àmbit i que dediqui esforços a elaborar una «anàlisi del que passa» a la província.