Una vuitantena de persones van retirar llaços grocs, la matinada de dimarts a dimecres, de diverses poblacions de les comarques gironines. Amb l´objectiu de «netejar poblacions amb un alt índex de plàstic groc», es van concentrar a les onze de la nit a Cabrera de Mar (Maresme), des d´on una vintena de cotxes es van dirigir, primer, fins a la Bisbal d´Empordà. En aquesta població, vestits de blanc i la majoria amb la cara tapada, van treure els llaços que hi havia penjats a les baranes del riu Daró i a les voltes en solidaritat amb els polítics presos i els que són a l´estranger.

Després, es van dirigir fins a la Pera, on van arribar cap a les tres de la matinada, i van fer el mateix amb els centenars de llaços que hi havia a la carretera d´accés. L´objectiu dels organitzadors era continuar el recorregut fins a Platja d´Aro, però la Policia Local no té constància de cap acció en en el municipi. A Sant Feliu de Guíxols i Corçà també s´hi van desplaçar i van retirar llaços de les dues poblacions.

Els Mossos d´Esquadra van aixecar una acta per infracció de la Llei de Seguretat Ciutadana per una concentració no comunicada a la Bisbal d´Empordà, ja que s´hi van concentrar entre 80 i 100 persones sense haver informat. A més, es va identificar la persona responsable de la mobilització, un veí de Vilassar de Mar, a qui se li imputa la infracció de la coneguda com a Llei Mordassa. La identificació es va efectuar a la Bisbal cap a dos quarts de tres de la matinada, quan dos agents de la Policia Municipal van establir contacte amb ell i més tard una patrulla de Mossos va aixecar l´acta. A Caldes de Malavella, un grup de persones també van retirar llaços grocs, una activitat que va ser enregistrada i difosa a través de Twitter.

L´alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, va criticar durament l´actuació, tot i que va admetre que aquesta no és la primera vegada que passa. «El que els ciutadans volen mostrar amb els llaços és el seu rebuig al fet que hi hagi presos polítics perquè en qualsevol estat democràtic aquestes persones estarien en llibertat», va dir. Sobre la retirada, va afirmar que «no deixa de ser curiós que hagi de venir gent de fora, gent organitzada, disfressada i tapada». «Quan un no té res a amagar i no té vergonya, va a cara descoberta», va dir. En aquest sentit, va lamentar que «s´actuï d´aquesta forma en la qual pràcticament semblen delinqüents en lloc de ciutadans de peu».

L´alcaldessa de Corçà, Carme Güell, també va lamentar els fets i va dir que som «un poble pacífic» i que «el civisme ha d´imperar». Per la seva banda, l´alcaldessa de la Pera, Maria Lluïsa Teixidor, va assegurar que no és la primera vegada que això passa però que mai havien anat «tan organitzats». «Aquí qui posa els llaços va amb la cara descoberta i ells han de venir de nit i amb la cara tapada perquè no puguem veure qui fa les malifetes», va dir. «A ells no els agraden els llaços i a nosaltres no ens agrada tenir polítics a la presó i exiliats», va afegir.

El coordinador de l´ANC, Àdam Bertran, també es va mostrar molt crític amb la situació. «Necessiten trobar-se persones d´arreu de Catalunya per generar un conflicte on no n´hi ha», va dir. En aquest sentit, va fer una crida a «deixar de generar conflictes» i a respectar «la llibertat d´expressió». «Que ells pengin el que vulguin però que no ens treguin la nostra llibertat», va insistir. Sobre el fet que anessin amb la cara tapada va dir que «potser és que tenen por perquè potser estan fent alguna cosa dolenta». Bertran va avançar que tenen previst tornar a col·locar llaços grocs als municipis afectats i que ho faran en les properes hores i dies.