Com un avanç de les Festes del Tura que començaran el divendres, dia 7 de setembre, tindrà lloc l'obertura de l'exposició Els somriures de la Verge del Tura.Els somriures de la Verge del Tura Es tracta d'una mostra comissariada per Anna Escarpanter, que quedarà inaugurada el dissabte vinent, dia 1 de setembre, al Museu dels Sants.

La mostra se centra en la devoció que han tingut els olotins per la seva patrona i ho fa a través del patrimoni material i immaterial que al llarg dels anys s'ha generat fruit de la relació entre la verge i la ciutat.

Per una banda, l'exposició mostra el patrimoni tangible: pintures, escultures, imatgeria, vestits, medalles, estampes i objectes diversos que tenen a veure amb la Mare de Déu del Tura. S'hi podran veure peces del fons del Museu dels Sants, d'altres procedents del Santuari del Tura -gràcies a l'estreta col·laboració que hi ha hagut amb l'Associació Cultural d'Amics de Sant Esteve i del Santuari del Tura- i també de col·leccions particulars, com una pintura que data de finals del segle XVIII.

Pel que fa a l'apartat dedicat al patrimoni immaterial, a l'exposició es parla de què han fet els olotins per tenir la verge a prop: penjar un quadre o una estampa o fer ofrenes a la Mare de Déu, com era el cas dels vestits que la gent cosia i amb els quals es vestia la imatge.

El Firal i la plaça del Mig

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ahir, va apuntar que les obres del Firal estaran quasi al 100% per festes. «Faltara una mica del verd que plantarem per la primavera», va dir.

També va avançar que la plaça del Mig estarà gairebé acabada i que tindrà els accessos al Firal oberts.

El que no estarà obert és el túnel entre els aparcaments subterrani del Firal i de la plaça 1 d'octubre. Això reduirà les places d'aparcament al centre per festes. No hi haurà zona blava.