El ritme, les disfresses i la rauxa no van faltar en el pregó de la Carnavalesca d'Olot i Castellfollit de la Roca. Es tracta d'una penya olotina de Carnaval fundada el 1993 que en els darrers anys s'ha convertit en una de les imprescindibles dels carnavals de la Costa Brava i d'Olot.

Després de molts assajos i nervis, cinc dels membres més significatius de la colla van sortir al balcó de l'Ajuntament: Carles Solé (fundador de Carnavalesca), Laura Andrés (reina del Carnaval d'Olot-1999), Joan Moreno (un nen), Bintou Karaga (cosidora), i Lluís Solé (un veterà).

Carles Solé i Laura Andrés van trencar el silenci amb una benvinguda a les Festes del Tura. Van seguir amb un diàleg referent als elements d'una colla de carnaval. Tot seguit, van parlar els altres membres de la Carnavalesca presents. El primer va ser Joan Moreno, de 7 anys, el qual va exposar que ser de la Carnavalesca és alegria i amistat. «Per això, estimo les festes del Tura perquè són allò que la Carnavalesca és».

Bintou Karaga va plantejar que ha cosit robes de tots els colors i totes les mides. Va apuntar: «La diferència ens fa rics». Va valorar que viure en la societat olotina, que basa la convivència en el respecte, «és una passada».

El més gran de la colla, Lluís Solé, va demanar a la gent gran que tingui il·lusió. Va definir la gent gran com els mestres de la societat. El pregó de la colla va acabar amb uns missatges de cara a les festes.

Va quedar clar el missatge: «No és no i sí és sí. Van aconsellar netedat i respecte i un estudi acurat del programa de festes per gaudir-les en plenitud.

Carles Solé va anunciar un flashmob. Van sorgir una munió de balladors de carnaval, deien que més de dos-cents. Els balladors van sorgir del públic i van ballar ritmes de carnaval.

Tot seguit, l'alcalde Josep Maria Corominas va animar els assistents a seguir la festa i va donar la paraula al president de la Generalitat, Quim Torra. El president es va mostrar molt satisfet de la seva visita a Olot. Va dir que la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats és pròxim i que no afluixarà en la demanda d'independència. Al final, una orquestra va tocar els Segadors.