La Principal de la Bisbal omple la plaça Major d'Olot en cada edició de les Festes del Tura com només aconsegueixen els balls dels gegants, nans i cavallets el dia de la patrona.

L'orquestra centenària i referent musical de la Bisbal va interpretar un repertori de cançons de tots els temps. Sota la direcció del professor d'harmonia del conservatori de Girona Francesc Cassú, la soprano Fàtima Ayats va cantar Alfonsina i el mar. Es tracta d'una cançó feta en homenatge a la poetessa argentina Alfonsina Storni. Va ser composta pel pianista Ariel Ramírez i la lletra és de Félix Sosa. La cançó va ser publicada per Philips el 1969.

Tot seguit, Anna Quintana, Xavi Benítez i Lago Garcia van interpretar cançons de diferents estils. No va faltar la cançó tradicional catalana.

Entre els músics i els cantants van aconseguir la reacció del públic, que va aixecar-se per aplaudir i ovacionar les interpretacions.

El concert de festa major va ser un dels plats forts de la diada festiva d'ahir. Una jornada que es va concentrar a la tarda i la nit.

Al vespre, va tenir lloc la segona tancada de marrans davant de Sant Esteve, el concurs de paelles al passeig de la Muralla, el concert de cobla als claustres del Carme i el ball a la plaça Major també amb La Principal de la Bisbal.

Es tracta d'una orquestra que es defineix com l'essència del ball. Van interpretar versions de cantants d'Itàlia, França i Anglaterra i Mèxic.