Ripoll s'ha adherit a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, d'àmbit europeu, que el municipi començarà aquest diumenge amb la tercera edició de la Festa sobre Rodes, una iniciativa en la qual l'únic requisit és que els participants portin algun objecte que tingui una roda. El programa d'activitats s'allargarà fins al dissabte 22 de setembre.

Dimarts vinent la plaça del Monestir es convertirà en una pista de bicicletes adaptades i en un circuit de destresa que caldrà superar amb cadires de rodes, per tal de difondre l'esport adaptat entre els infants. L'endemà la Fundació Guttmann oferirà una activitat per sensibilitzar els joves a favor dels comportaments responsables i segurs quan condueixen un vehicle de motor o practiquen activitats esportives o de lleure que comportin un risc. El mateix dimecres es podrà gaudir d'una caminada que combinarà art, cultura i esport. Dijous se celebrarà l'Hora del Conte a la biblioteca Lambert Mata, que girarà entorn de la mateixa temàtica. Seguidament, a la sala d'actes del Museu Etnogràfic, l'oficina d'energia del Ripollès oferirà una xerrada sobre la factura de la llum.

Divendres al matí es realitzarà la caminada per l'envelliment actiu, que agrupa més de 250 persones de totes les edats; a partir de les 5 de la tarda, a la plaça del Monestir es podrà provar un segway tot fent una ruta urbana. I per acabar la setmana, dissabte al matí, a la plaça de l'Ajuntament de Ripoll s'organitzarà una petita mostra de vehicle elèctric, un vermut solar - si el temps ho permet- i jocs que giren entorn de l'energia sostenible.