El 61% de les 134 persones que Mifas ha atès dins un programa d’orientació laboral subvencionat per la Generalitat han aconseguit feina, la majoria de les quals a l’empresa ordinària. Així ho han fet 50 dels 82 gironins que han utilitzat aquest servei i han aconseguit inserir-se al món laboral, mentre que les 32 restants han obtingut contractes en Centres Especials de Treball (CET).

En base a aquests resultats, Mifas ha valorat molt positivament el programa Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns mentals (SIOAS) desenvolupat entre el juliol de 2017 i el juny de 2018. Per l’associació, la inserció laboral de 82 persones és «una xifra molt optimista que tanca l’exercici amb molts bons resultats».

L’objectiu principal d’aquest programa, que ha ofert 1.110 hores de formació i ha facilitat que quinze persones facin pràctiques laborals en diferents empreses, és inserir les persones amb discapacitat física al mercat laboral ordinari.

Mifas ha detallat que, per complir els objectius del programa, un tècnic d'orientació laboral ha identificat les competències, les motivacions i els interessos laborals dels usuaris. El projecte ha inclòs formació, pràctiques laborals, preparació, suport i seguiment al lloc de treball.

Cent trenta usuaris de la nova edició

A banda de fer balanç de l’últim any del SIOAS, aquest juliol Mifas ja ha començat a treballar en una altra edició del mateix projecte, dintre del qual s’atenen 130 persones a través de quatre punts diferents situats a Girona, Blanes, Vilafant i, com a novetat i fora de la demarcació, també a Tordera.

La Fundació Mifas, a més d’iniciatives com aquesta subvencionades pel Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat, gestiona un programa propi que també busca la inserció laboral del col·lectiu que representa a les comarques gironines. Es tracta del Servei d’Integració Laboral, que el 2017 es va tancar amb 1.130 persones ateses -432 mitjançant programes subvencionats i 453 amb fons propis de l’entitat-, 392 de les quals van trobar feina.