L'Ajuntament d'Olot ha fet públic que, segons dades facilitades per l'empresa Best Free Wifi, més de 10.000 persones van assistir al concert de Txarango de la nit del divendres, dia 7 de setembre, al Firal Petit.

Les altres nits de festes a la zona del Firal van comptabilitzar una mitjana de 9.000 persones durant la nit del diumenge, dia 9, i 6.000 la del dilluns, dia 10.

Pel que fa a la plaça Major un dels actes amb més públic va ser el ball de la faràndula del dissabte, dia 8, amb 1.500 persones. La comptablilitat va ser feta sobre la base de detectar els telèfons mòbils.

En el ple, el regidor de la CUP, Lluís Riera, es va queixar de la manca de sanitaris per afrontar tanta gent. Riera va definir d'anomalia la manca de sanitaris públics a Olot durant tot l'any. Va apuntar que, durant l'any, els sanitaris públics a Olot estan tancats, estan fora de servei o no existeixen. Va assenyalar que tot i el reforç de 25 sanitaris desmuntables, per les Festes del Tura el problema es va disparar per causa de l'èxit de participació.

Va posar d'exemple un concurs de paelles que va tenir lloc al passeig de a Muralla. Segons ell, els participants es van trobar que no hi havia cap sanitari. Riera va demanar que l'Ajuntament posi més sanitaris traslladables durant les festes.

Josep Guix (PSC) també es va queixar en la mateixa línia i va apuntar el mal estat dels sanitaris de l'aparcament subterrani de la plaça Mercat a partir del segon dia de festes.

L'alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT-DC), va respondre que l'Ajuntament cerque ubicacions per posar sanitaris públics al Firal i va dir que estudiaran un augment de sanitaris traslladables de cara a les pròximes Festes del Tura.