Els policies locals tal com reivindicaven a partir del mes de gener, que serà, segons els sindicats, quan entri en vigor el canvi legal que ho farà possible.

Els agents, per tant, podran plegar als 59 anys a partir de l'any vinent, com ja passa amb altres cossos policials com, per exemple, la Policia Nacional o els Bombers.

El procés estava encallat de fa mesos i, de fet, els policies locals i també els Mossos d'Esquadra-que ho estan tramitant- van sortir al carrer el mes de març per reinvindicar l'avançament de l'edat de jubilació.

{C}

15

Contrentració de policies a Girona per demanar la jubilació anticipada

A Girona ciutat s'hi van concentrar un centenar de policies que van reclamar que es desencallés la situació. I és que tot penjava d'un informe del Ministeri d'Hisendaque el llavors govern del Partit Popular no va arribar a tramitar.

Ara, segons asseguren els sindicats i confirmen fonts del CSIF, aquest dimarts el Secretari d'Estat de Seguretat Social ha explicat a la Plataforma Nacional per a l'avançament de l'edat de jubilació que en breu comptaran amb l'informe corresponent d'Hisenda i que aquest es remetrà al Consell d'Estat la setmana vinent i que a finals de novembre o a principis de desembre s'aprovarà el dictament i, per tant, entrarà en vigor el gener.

Des de la Plataforma, i en concret des del CSIF, s'ha reclamat que el dictamen s'aprovi d'urgència ja que és una mesura ja prevista als Pressupostos i en constant lluita per part de les policies locals.