L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, va anunciar que l'Ajuntament d'Olot negocia amb la Societat d'Actius provinents de la Reestructuració Bancària (SAREB) la posada d'un paquet important de pisos dins del lloguer social de responsabilitat municipal. Ho va anunciar en el darrer ple.

Segons va explicar, la idea és aprofitar una figura de mediació enfocada al lloguer social. La figura consisteix en el fet que l'Ajuntament llogui un paquet important de pisos a Sareb, conegut com el «banc dolent», per després rellogar-los per unitats. Corominas va explicar que un cop l'Ajuntament disposi del contracte de lloguer del paquet de pisos de Sareb farà unes bases i un concurs perquè la gent pugui obtenir habitatges bé de preu. Va indicar que va mantenir una reunió amb Ramon Prat de la SAREB el dijous dia 26 de setembre i que es van entendre molt bé.

L'alcalde va opinar que a l'hora de tractar amb organitzacions com Sareb donen més resultats les polítiques de negociació que les de sancions. Va argumentar que es tracta d'organitzacions amb uns serveis jurídics molt potents que fan molt difícil que les sancions siguin efectives. Corominas va assegurar que en poc temps estarà en condicions de fer públic l'acord amb la SAREB del lloguer d'un paquet de pisos.

Va assenyalar que Sareb no té una gran quantitat d'habitatge buit a Olot. Segons ell, cal tenir en compte que el concepte de pisos buits fa referència als que no tenen cèdula d'habitabilitat i que a Olot han detectat molts pisos que gairebé estan acabats però els falten detalls, com per exemple la manca d'un aixeta, per no reunir les condicions d'habitatge buit amb cèdula d'habitabilitat que els convertiria en susceptibles d'una possible expropiació temporal per part del municipi. A més, l'alcalde va indicar que estan a prop de culminar un acord amb Incasòl per una promoció d'habitatges nous destinats a lloguer social.

D'altra banda, el regidor d'Urbanisme, Jordi Alcalde (PDeCAT-DC), en una compareixença feta fa pocs dies, va explicar que l'Ajuntament ha començat la recollida d'informació per fer l'expropiació temporal d'11 habitatges que tenen cèdula d'habitabilitat i fa més de 2 anys que estan buits. Alcalde va considerar que serà un procés llarg i va indicar que quan l'hagin acabat posaran els pisos en lloguer social de manera progressiva.

Moció aprovada d'OeC

Corominas va fer les afirmacions en el decurs del debat de la moció «Per fer un habitatge digne», presentada per Olot en Comú. La moció va tirar endavant amb el vot en contra de l'equip de govern del PDeCAT-DC i els vots a favor d'ERC, PSC, la CUP i OeC. Per tant, la moció va ser aprovada. L'alcalde va argumentar que hi votaven en contra perquè era una moció dels Comuns pensada per ciutats grans i que no s'adeia amb una ciutat com Olot. També va definir com a impossible el compliment d'algunes de les propostes de la moció pel fet de només quedar 6 mesos de mandat.

La CUP va demanar un observatori de l'habitatge, el PSC va indicar que cal potenciar el lloguer i ERC va demanar polítiques de rehabilitació al Barri Vell.