El clan desarticulat dimecres a la Selva i el Gironès va estafar 80.000 euros punxant la llum. Aquesta electricitat anava destinada a les plantacions de marihuana i a les cases dels implicats.

La Guàrdia Civil, durant l´operació que va desplaçar 370 agents sobre el terreny, va comissar 45.000 euros, vuit cultius de marihuana, 2.600 plantes, 65 quilos de cabdells, vuit armes de foc , diverses armes blanques, joies, i 22 vehicles, entre altres. L´operació Vassus-Monres es va desenvolupar dimecres a Maçanet, epicentre de l´organització, i a Girona, Cassà de la Selva i Lloret. I va acabar amb 20 detinguts i 22 escorcolls en domicilis i locals de la província.

L´organització criminal estava dirigida per un mateix clan, el dels Fajardo i la majoria de detinguts són familiars. Hi ha 14 homes de nacionalitat espanyola, dues dones també de la mateixa nacionalitat i quatre més, marroquins. Està previst que avui els detinguts passin a disposició del jutge de Santa Coloma de Farners.

Per la Guàrdia Civil, amb aquesta desarticulació s´ha posat fi a un grup criminal que destinava la droga no només al mercat espanyol sinó també internacional, en concret, a França i a Holanda.

La investigació va començar el novembre de l´any passat, quan els agents van tenir notícies de la possible existència d´una important organització ubicada a la província de Girona i amb possibles ramificacions a la de Barcelona.

Un grup criminal format per gent de la mateixa família d´ètnia gitana que es dedicarien al cultiu de marihuana a plantacions interiors. Els encarregats de la investigació van indagar i van constatar que era cert que a Maçanet de la Selva, en concret, a la urbanització Residencial Park aquesta organització hi tenia l´epicentre.

També van descobrir que tenien pisos i cases a Cassà de la Selva, Lloret i Girona, a la zona del barri de Vila-Roja i Font de la Pólvora. A Cassà hi vivia un dels líders, i comptava amb una casa ostentosa. I és que de fet, durant la investigació, els agents van poder observar com els integrants de l´organització portaven un alt nivell de vida, molt superior al que podrien justificar mitjançant la seva activitat laboral, residint en cases de luxe i utilitzant vehicles d´alta gamma.

Grans mesures de seguretat

Els membres de l´organització prenien fortes mesures de seguretat. Comptaven amb càmeres de vigilància en els domicilis i locals que regentaven i hi havia vigilància a les zones on residien. A més, exercien un gran control sobre la seva zona d´actuació de tal manera que fins i tot amenaçaven a la gent que se´ls acostava

Aquest dimecres, els investigadors, un cop van tenir ubicats tots els habitatges i van certificar que hi havia cultius de marihuana i llocs on amagaven la droga, van iniciar l´explotació de l´operació.

De matinada es van desplaçar 370 agents de la Guàrdia Civil, que amb l´ajut d´un helicòpter i unitats canines van fer escorcolls simultanis. Durant aquests registres, els agents també van tenir el suport d´Endesa i van comptar amb la col·laboració de la Guàrdia Municipal de Maçanet i personal de manteniment de l´Ajuntament.