Un extens dispositiu policial blinda l'edifici on han de passar a disposició judicial els encausats de l'organització criminal desmantellada a la Selva i el Gironès

Una quarantena de persones d´ètnia gitana s´han concentrat davant del Jutjat número 3 de Santa Coloma de Farners per donar suport als acusats

Un extens dispositiu policial ha blindat des de primera hora del matí el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Santa Coloma de Farners. Dispositius dels Mosssos d´Esquadra han tallat els principals accessos a l´edifici amb unes tanques i han estat comprovant les entrades i sortides que s´han anat fent. Als voltants de l´edifici i a l´aparcament del costat també hi havia diversos vehicles de la Guàrdia Civil.

Paral·lelament, entre l'Ajuntament i l´edifici dels jutjats s'hi han concentrat una quarantena de persones - la majoria d'ètnia gitana - per donar suport als encausats que pertanyien al clan Fajardo, desarticulat el passat dimecres. La vintena de persones acusades (14 homes i 2 dones de nacionalitat espanyola, i quatre de nacionalitat marroquina) han arribat a les 9 del matí per passar a disposició judicial.

El clan es trobava repartit en diverses localitats de les comarques de la Selva i el Gironès amb l'epicentre a Massanet de la Selva. Es dedicaven al cultiu i venta de marihuana a gran escala i haurien estafat 80.000 euros punxant la llum. L'operació es va realitzar fa dos dies amb la participació de 370 agents de la Guàrdia Civil i va permetre comissar 45.000 euros, vuit cultius de marihuana, 2.600 plantes, 65 quilos de cabdells, vuit armes de foc, diverses armes blanques, joies i 22 vehicles d´alta gamma.