23 de octubre de 2018
23.10.2018
Diari de Girona

Experts anglesos fan formació al Trueta per actuar en les hemorràgies postpart

Cada any, milers de dones moren de tot el món com a conseqüència d'aquest sagnat incontrolat

23.10.2018 | 13:08
Experts anglesos fan formació al Trueta per actuar en les hemorràgies postpart

Experts anglesos participaran aquest divendres en una jornada a l'hospital Trueta de Girona per millorar l'actuació en hemorràgies postpart. El curs està impartit per especialistes del Royal College of Obstetricians and Gynaecologists del Regne Unit, país amb una llarga tradició en aquest tipus de formacions pràctiques. 

Cada any, milers de dones a tot el món moren a causa d'aquest sagnat incontrolat en el moment del part. A Catalunya, l'índex de mortalitat per aquests tipus d'hemorràgies és molt baix, com passa en la majoria de països desenvolupats.

L'hemorràgia postpart es considera una urgència obstètrica que pot provocar la mort de la mare després del part. Tot i tenir molts factors de risc identificats, en molts casos apareix sense previ avís i pot comportar un deteriorament molt ràpid de la pacient. 

La formació dels professionalsés bàsica per actuar ràpidament. Per això, el centre ha programat aquesta trobada amb especialistes del Royal College of Obstetricians and Gyneacologists del Regne Unit. El curs està pensat perquè els participants aprenguin a treballar en equip i a actuar de manera ràpida, ordenada i efectiva.

El servei de Ginecologia i Obstetrícia del Trueta ha organitzat per aquest divendres una jornada sobre el maneig, la prevenció i el tractament d'aquestes hemorràgies. Per fer-ho, comptaran amb la presència d'un grup d'especialistes molt experimentats de Londres.

Es tracta dels doctors doctors Wai Yoong, Maud Nauta, Mahantesh Karoshi, Wasim Lodhi i Viswa Sivashanmugarajan, que no només tracten aquest tipus de casos sinó que des de fa temps imparteixen cursos de formació en representació del Royal College of Obstetricians and Gynaecologists del Regne Unit.

Els organitzadors d'aquest curs són la Rosa Vila, doctora especialista en obstetrícia, i activament vinculada a la Universitat de Girona i a programes de formació i aprenentatge a través de simulació, i Joan Melendez Muñoz, ginecòleg incorporat recentment al servei que es va formar primer al Regne Unit i després a Austràlia, països amb llarga tradició en aquest tipus de cursos pràctics de formació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit