Els Bombers analitzaran si els dos excursionistes de Sabadell van fer una negligència en pujar fins al cim del Puigpedrós, a Meranges, ja que hi havia avisos per mal temps i se'ls va alertar des del refugi de Malniu. Si així es determinés, haurien de pagar el cost de l'operatiu de rescat, que va començar dissabte a la tarda i va finalitzar ahir al matí.

Interior compta des del 2009 amb la normativa. Aquesta diu clarament quines són les situacions de rescat que poden ser causades per una negligència: si té lloc en zones assenyalades com a perilloses o d'accés prohibit; si les persones rescatades o salvades no duien l'equipament adequat per a la pràctica de l'activitat o si la persona sol·licita el servei sense que hi hagi motius objectivament justificats. Bombers recorda que no hi ha afany recaptatori sinó que es busca conscienciar la població abans d'emprendre qualsevol activitat.

La normativa destaca que per cada bomber i hora es pagaran 41,35 euros; per vehicle i hora, 53,70 euros. El cost més car és el de l'helicòpter: 3.120,10 euros per unitat i hora.