La falsa alarma d'un possible artefacte explosiu dins una maleta a l'estació de Sants ahir al matí va provocar alteracions a diversos trens d'alta velocitat (TAV) del país. Segons el portaveu a Catalunya de Renfe, Antonio Carmona, «a Girona, en total han estat uns deu trens afectats que havien de sortir entre les vuit i les deu del matí». En general, els retards van oscil·lar entre els 60 i 90 minuts de mitjana. Paral·lelament, Renfe va informar que un TAV Barcelona-Lió va aturar-se ahir a Girona per una avaria mecànica.

Els Mossos d'Esquadra van demanar ahir que a partir de les vuit del matí s'aturessin alguns trens d'alta velocitat per investigar la presència d'un paquet sospitós en un equipatge a l'estació de Sants que ha resultat ser fals. El servei es va començar a activar parcialment a les nou i de forma més completa a partir de les deu, però les tardances en els horaris de sortida i arribada es van mantenir bona part del dia.

Aquest és el cas d'un tren d'alta velocitat que va sortir ahir a les set del matí des de Madrid en direcció a Barcelona, on es va aturar a causa de l'alerta. De Barcelona va sortir amb uns 60 minuts de retard, i de tornada de Figueres amb parada a Girona va arribar mitja hora després de la prevista. Els treballadors de la companyia informaven a l'estació que un tren que havia de sortir de Vilafant estava sense maquinista i aquest va haver de venir expressament des de Perpinyà en taxi. Fonts de Renfe no tenen constància del cas i reiteren que l'única afectació de personal va ser conseqüència de l'alarma.

Avaria a Girona

El portaveu de Renfe Antonio Carmona informa que ahir el tren que anava de Barcelona a Lió va haver d'aturar el servei a Girona per un desperfecte mecànic. Com a solució, els passatgers van pujar a un tren Barcelona-París.