Christoph del Bondio, de 62 anys, era natural de Munic (Alemanya) i des de feia uns 30 anys estava establert en una casa del carrer can Caló de Mieres, on vivia i tenia la seu del negoci de viatges en moto CdB, Cristoph del Bondio. Es tracta d'un negoci dedicat a l'organització de rutes arreu del món i també per la Garrotxa i el Pla de l'Estany. Fa les funcions d'allotjament i és un lloc conegut pels aficionats al motociclisme d'arreu.

Nascut a Munic el 1956, entre el 1975 i el 1980 va treballar i va fer escalada i esquí de muntanya als Alps, on va pujar els cims més alts. El 1982 i el 1983 va combinar l'escalada i l'esquí amb la pràctica del motociclisme. Amb 25 anys, va viatjar 10 mesos amb una moto (Yamaha XT550) per l'Orient Mitjà. Entre el 1984 i el 1988 va treballar de fuster per compte propi a Steingaden, un poble de 3.000 habitants de Baviera. A partir del 1985, es va dedicar al motociclisme de competició en la modalitat Enduro i va fer un viatge de 18 mesos per Amèrica del Sud. El 1985 va treballar de doble, especialista i coordinador de tot el referent en motos en la pel·lícula «Big Mac», protagonitzada per Thomas Gottschalk. El 1986 va guanyar el ral·li de l'Eufrates amb una BMW/80 GS. El 1988 va fundar l'empresa Team Aventura a Mieres i va construir un taller de cotxes tot terreny.

Era una persona molt apreciada

a Mieres. Ahir, l'exalcalde de Mieres i president de la Diputació, Miquel Noguer, va lamentar la mort del motorista, amb el qual va tenir contacte i amistat en el temps en què Del Bondio establia el negoci de rutes en moto i allotjament a Mieres. Alguns veïns, ahir, també van expressar el seu dolor per la pèrdua del veí. El van recordar pel seu espanyol amb traces del català de la Garrotxa i no van estalviar bons adjectius per definir-lo.

Ja molt arrelat a Mieres,

va travessar el desert de l'Erg Murzuk (Líbia) amb camió. El 2015, Christoph del Bondio va dur a terme el somni de ser la primera persona en pujar amb vehicle a motor la duna del Cerro Blanco (Perú). És una de les dunes més altes del món. Ho va fer amb una KTM 500EXC. Va fer l'ascensió en companyia de Francis Velarde, que també va fer el cim. L'any passat va participar en una prova enduro entre Annapurna i Dhaulaghiri al Nepal. Xavier valeri mieres