La vaga de metges de l'atenció primària de l'ICS va fer reduir més d'un 55% l'activitat als CAPs gironins. Segons les dades del Departament de Treball, Afers Socials i Família, les visites de medicina de família i pediatria es van reduir en un 55,42% entre les 8 del matí i les 5 de la tarda en la primera jornada de les protestes impulsades pel sindicat Metges de Catalunya i que s'allargaran fins divendres.

A tot Catalunya, l'activitat als centres d'atenció primària va disminuir ahir un 54,99% de visites (un 55,98% de visites de medicina de família i un 49,70 de pediatria). Tot i això, la vaga va transcórrer sense incidències i es van garantir en tot moment els serveis mínims i l'atenció urgent.

La meitat dels facultatius de l'empresa pública es van adherir ahir a la primera jornada de la vaga per reclamar millores en l'atenció primària, segons Treball, una xifra que el sindicat convocant eleva fins al 77%. La mobilització reclama entre altres mesures per contrarestar la sobrecàrrega dels professionals que es limiti el nombre de visites que atenen els metges al dia i fixar en 12 minuts el temps que es destina a cada usuari.