El Departament d'Educació ha obert aquest dimecres, 16 de gener, les inscripcions de docents a la propera convocatòria d'oposicions, un termini que es tancarà el 4 de febrer. La Conselleria ha especificat el calendari d'aquest procés selectiu, que ofereix 5.005 places per accedir a la funció pública i que iniciarà les proves el 14 de juny.

La llista provisional d'admesos i exclosos es publicarà a finals de febrer i, després de deu dies hàbils per presentar reclamacions, Educació farà oficial el llistat d'admesos i exclosos durant la segona quinzena de maig. Aproximadament un més després, el 14 de juny, es realitzaran les proves de llengües per als docents que n'hagin de fer alguna. Lendemà, el 15 de juny, s'han programat els actes de presentació. El calendari del Departament preveu que la fase d'oposició es tancarà abans del 31 de juliol i del procediment selectiu, abans del 31 d'octubre.

Les 5.005 places ofertes

A principis de mes, Educació va publicar la convocatòria de les oposicions al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, donant a conèixer que, enguany, es canviarà el sistema d'avaluació perquè la part competencial i pràctica tingui més pes que la memorística. Les 5.005 vacants es distribueixen en 3.604 de mestres, 642 de professors tècnics de formació professional i 759 de professors d'ensenyament secundari.