Les urgències d'alguns hospitals estan registrant situacions de saturació per l'augment de la pressió assistencial derivat sobretot de l'epidèmia de grip però ara com ara no es troben col·lapsades, segons fonts del sindicat Metges de Catalunya (MC).

Segons el sindicat, a l'hospital de Palamóss i vuit persones estan pendents que se'ls assigni un lloc; mentre que les urgències es troben bastant saturades a l'Hospital Comarcal de Blanes i han hagut de doblar boxes, amb 14 persones pendents d'ingressar. En aquest centre, l'increment de la pressió assistencial se suma a una plantilla d'urgències minvada, que es troba al 60% per un problema de la cobertura de les baixes, segons fonts del sindicat majoritari a Catalunya entre el col·lectiu mèdic.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va admetre ahir «pics de saturació» a les urgències hospitalàries per l'epidèmia de grip, però ha negat col·lapse, en declaracions a Catalunya Ràdio. L'epidèmia de la grip a Catalunya ha continuat creixent en els darrers dies i la taxa d'incidència s'ha més que doblat en una setmana, segons les dades que facilita cada setmana el Departament.