El Col·legi de Metges de Girona ha repartit més de 600 llibres a les escoles di instituts de les comarques gironines per contribuir al coneixement del llenguatge mèdic. Es tracta de dos llibres diferents, patrocinats per l'ens el 2018: el Primer diccionari de medicina il·lustrat, el primer diccionari de medicina per a nens en català elaborat per la lingüista Rosa Estopà i amb la participació de 1.200 escolars de primària, i Ensenya'm la llengua, que recull i recupera paraules i expressions en català per referir-se a la salut, escrit pel metge de primària de Sant Feliu de Guíxols, Dr. Toni Beltran.

L'objectiu és que els centres usin els llibres com a eina educativa perquè, d'una banda, els infants coneguin, d'una forma amena i molt gràfica, termes vinculats a la salut i a les malalties i, de l'altra, els nens més grans recuperin paraules i expressions en desús en català sobre estats de salut.

El Col·legi ha realitzat diverses reunions amb directors dels Centres de Recursos Pedagògics de les comarques gironines i avui farà una presentació al Servei Educatiu del Gironès, acompanyat dels autors dels llibres, per valorar conjuntament la millor forma d'usar els llibres a l'aula. Hi haurà professors i personal docent de les comarques gironines, Martí Fonalleras, director territorial d'Ensenyament a Girona, i el doctor Josep Vilaplana, president del col·legi.