El Consell Comarcal del Gironès ha publicat una edició actualitzada del mapa turístic de la comarca. La iniciativa s'emmarca dins el pla d'accions del 2019 de l'Àrea de Turisme i respon a la voluntat de seguir millorant en la promoció i difusió turística del territori. La publicació, realitzada en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca, té l'objectiu que el visitant pugui ubicar de forma ràpida i fàcil els principals atractius que pot trobar al Gironès. A més a més, el Consell ha editat per primera vegada el mapa en quatre idiomes -en català, castellà, anglès i francès-, amb la voluntat de dirigir-se tant a un públic nacional com internacional.

Aquesta nova eina de promoció, de la qual s'han imprès 10.000 unitats, té un format A3 i en una cara inclou un mapa amb els 27 municipis, les principals vies de comunicació i els diferents recursos turístics, i a l'altra cara s'exposa una breu descripció d'aquests atractius, així com un llistat amb una selecció d'agents turístics (allotjaments, empreses de turisme actiu i col·lectius gastronòmics) per complementar l'estada a la comarca.

El mapa també incorpora algunes novetats, com ara la creació una nova simbologia per indicar la ubicació dels aparcaments per autocaravanes que existeixen a la comarca, i un codi QR que dirigeix l'usuari a una plataforma on es poden veure i descarregar més de 30 rutes de senderisme del Gironès.

El nou mapa es podrà recollir a totes les oficines de turisme i punts d'informació del Gironès, així com a les fires i accions de turisme on participa l'equip de l'àrea. La cartografia també es podrà descarregar a la pàgina web: www.turismegirones.cat.