El portaveu de la plataforma "Fridays For Future Girona", Lucas Barrero, informa que el moviment ha decidit unir-se a la vaga feminista del 8 de març i, en paral·lel, treballa per organitzar la vaga global pel medi ambient del dia 15. La plataforma, integrada majoritàriament per estudiants de la Universitat de Girona (UdG), va celebrar aquest dilluns la segona assemblea general per preparar tots els actes que s'estructuren a través de comissions. La plataforma anima a tots els joves a què s'uneixin en la concentració que se celebrarà demà al migdia a la seu de la Generalitat a Girona, on poden venir disfressats d'animals per la proximitat de les festes de Carnaval, ja que la temàtica es trobarà al voltant "de les espècies de plantes i animals en perill d'extinció per culpa del canvi climàtic", apunta Barrero.

Pel que fa a la participació en la vaga feminista, Barrero anuncia que per part de la plataforma s'organitzaran actes molt relacionats amb l'ecofeminisme, "un pensament en el qual es vincula l'ecologia amb el feminisme i s'aborda la problemàtica de la dona des d'un punt de vista ecològic". Un altre dels aspectes que el portaveu ressalta que també es tractaran el dia 8 de març és el consumisme.

Vaga pel clima

Barrero apunta que aquest dimecres les comissions de treball es van reunir per tractar cadascuna les seves competències. En relació amb l'adhesió a la vaga mundial a favor del clima del 15 de març, el proper dimecres es durà a terme la sessió plenària per part del Consell d'Estudiants de la UdG per decidir si s'accepta o no la petició de la plataforma per impulsar l'aturada. Per al mateix dia també es pretén organitzar diversos actes, com ara "seguir amb les concentracions al migdia davant la Generalitat, organitzar un dinar popular, la ubicació de la qual encara està per concretar, i a la tarda preparar tallers de pancartes i una gran manifestació a dos quarts de set del vespre que començarà a la plaça del Vi, on esperem que se sumin les plataformes ecologistes, grups de pares i joves estudiants, entre altres", explica Barrero. Demà, diversos representants del moviment es reuniran amb el rector de la UdG per explicar la voluntat de fer vaga el 15 de març, a més d'altres peticions de la iniciativa.

Pel que fa a la concentració de demà davant la seu de la Generalitat gironina, Barrero avança que es fa una crida a tots els joves a què acudeixin, si volen, disfressats a un acte que té la intenció de fer valdre la importància de protegir les espècies davant les amenaces del canvi climàtic. El portaveu de la plataforma apunta que algunes de les espècies que pateixen més perjudicis són l'ós polar, el tritó del Montseny, o la posidònia oceànica.

Augment de participació

Barrero subratlla amb entusiasme que al grup de Whatsapp del moviment en aquests moments ja integra unes 150 persones. Pel que fa a la resta de l'Estat, el mateix destaca que han començat a sortir més grups "Fridays For Future", com ara el moviment madrileny que demà començarà a concentrar-se davant el Congrés dels Diputats.