04 de març de 2019
04.03.2019
Diari de Girona

Jordi Savall actua divendres al Trueta i a la presó de Figueres

Són les dues primeres actuacions que el músic oferirà a diversos centres gironins

04.03.2019 | 12:55
Músics de la fundació de Savall ja van actuar l'any passat al centre.

El mestre Jordi Savall actuarà a l'hospital Josep Trueta de Girona i la presó del Puig de les Basses de Figueres aquest divendres. Seran els primers recitals que el músic oferirà a diversos centres hospitalaris i sociosanitaris de la demarcació de Girona durant els anys 2019 i 2020 i, a més, al centre penitenciari.

Aquests concerts formen part del projecte social de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga de Jordi Savall que, amb el nom de El Somni d'Orfeu, apropa la música a aquelles persones que més la necessiten i a espais on no és habitual escolar-la.

El primer concert públic i obert d'aquest cicle tindrà lloc el dia 8 de març a l'Àrea de Consultes Externes de l'hospital Josep Trueta, a les 12 del migdia. Els músics participants seran el mestre Jordi Savall, el seu fill Ferran Savall i el percussionista Pedro Estevan.

L'any passat, la Fundació Centre Internacional de Música Antiga -fundada l'any 97 per Jordi Savall i Montserrat Figueras- ja va oferir dos concerts als pacients ingressats al Trueta i als seus acompanyants dins el Somni d'Orfeu. En aquella primera ocasió, els concerts van anar a càrrec dels músics Driss El Maloumi (llaüt), Ballaké Sissoko (kora) i Rajery (arpa de tubs) i es van fer a la planta d'Oncologia i a la de Cirurgia General.

Amb aquest projecte, Jordi Savall reivindica el poder transformador de la música i ofereix així a aquests oients experiències úniques per despertar la percepció i la sensibilitat, que promouen el diàleg i la tolerància i que, alhora, dibuixen un somriure.

Enguany la Diputació de Girona ha decidit impulsar aquesta iniciativa organitzant concerts a la presó de Figueres i als centres hospitalaris i sociosanitaris de les comarques gironines, donant suport al projecte de Jordi Savall. Un cop acabat el concert del Trueta, divendres els músics es desplaçaran al Puig de les Basses.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit