Els partits d'esquerres de Ripoll han demanat la instal·lació de càmeres en diferents espais públics per tal de disminuir la delinqüència, les actituds incíviques o la mala praxi en la circulació amb vehicles. ERC va ser el darrer grup que ho va traslladar al ple municipal. La propera cap de llista dels republicans, Nani Mora, va traslladar la inquietud de diversos veïns tant dels carrers Tallaferro i dels Ases com dels barris de Vistalegre o Castelladral, per tal que es faci un control videogràfic que eviti l'incivisme i dissuadeixi els robatoris en les urbanitzacions.

Els carrers entre la plaça Sant Eudald i la de la Llibertat s'han tancat durant les dues darreres edicions de la festa major per evitar que es converteixin en un urinari. Els veïns, però, adverteixen que durant la resta de l'any la insalubritat és habitual al carrer Tallaferro, on també s'hi han fet pintades de signe polític.

El govern va argumentar que els serveis de neteja ja tenen el carrer Tallaferro i el dels Ases com a preferents. Pel que fa a l'ús de càmeres, l'alcalde, Jordi Munell, va explicar que la llei de protecció de dades fa complicada la seva instal·lació, ja que ha de ser acceptada per la Generalitat, segons va explicar la regidora de seguretat, Dolors Vilalta.

Fa uns mesos va ser la CUP qui va demanar l'ús de càmeres al raval de Sant Pere per tal de controlar el trànsit de vehicles.