Joves, grans, estudiantes, treballadores, jubilades, dones de la neteja, administratives o treballadores del comerç arrenquen la primera gran protesta a Girona pel 8 de març, Dia de la Dona. Centenars de feministes militants han omplert des de les 11 del matí la carretera Barcelona de Girona per participar en la manifestació sindical unitària. La concentració es fa davant del supermercat Dia, en suport a les seves treballadores, que encapçalen la protesta. La companyia va anunciar que té la intenció de presentar un ERO que afectarà uns 2.100 empleats, la majoria dels quals dones. Els sindicats veuen en el cas de Dia el símbol de la precarietat laboral que viuen les dones, la major part de les quals han de trobar feines parcials i precàries en el sector serveis, especialment en el comerç.

Belén López, de Comissions Obreres, ha remarcat que es tracta d'una protesta "dels sindicats de classe" i ha apostat per fer una "revolució dels somriures".

Entre els assistents, es troba també el secretari general de Comissions Obreres, Bartomeu Compte, la portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque, el diputat gironí pels socialistes, Marc Lamuà.

La comitiva es desplaçarà pel centre de Girona fins a arribar a la plaça del Vi on es llegirà un manifest.