El diputat republicà Gabriel Rufián va reivindicar ahir en un acte de campanya a Salt el paper d'ERC com a últim bastió de l'«antifeixisme», amb l'objectiu d'atreure el votant socialista. Rufián va relatar que molts ciutadans, com els votants socialistes, van a les urnes «amb el nas tapat» després de veure «Iceta fent-se una selfie amb Albiol». A aquests votants els va recordar que si comparteixen «valors de democràcia i antifeixisme» són dels seus i que li és «igual la bandera que tinguin al balcó o en el cor». També va disparar contra Podem per ser molt tous amb el PSOE i contra el ministre Borrell, a qui va qualificar de «hooligan» i va demanar que torni «a la cova».

El diputat d'ERC va advocar per ampliar la base independentista i va recordar que la primera persona que va utilitzar aquest concepte «va ser Carles Puigdemont

També van coincidir en la voluntat de sumar més suports la resta de ponents de l'acte: el president del Parlament, Roger Torrent, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. «Hem d'explicar-nos molt i ser empàtics», va assenyalar Torrent, qui va defensar els valors de «llibertat, igualtat i fraternitat» republicans, «perquè les identitats són plurals», però el que ens uneix «a tots és el projecte de futur». El conseller Chakir El Homrani va reivindicar, a més del color groc a favor dels presos independentistes, el lila de la lluita feminista, «el vermell dels drets socials», «el verd de la sostenibilitat» i els colors de l'arc de Sant Martí a favor de la causa LGTBI+.