La interconnexió entre Espanya i França de la línia de molt alta tensió (MAT) ha suposat un estalvi mitjà de 130 milions anuals per al sistema elèctric espanyol. És el balanç que fa Red Eléctrica de la interconnexió soterrada dels 400 kV a través dels Pirineus, que va entrar en fase comercial l'octubre de 2015. Així ho va explicar el delegat de la companyia a Catalunya, José Ignacio Lallana, en una trobada amb mitjans prèvia a la Junta d'Accionistes a Madrid.

Lallana va atribuir l'estalvi al fet que el preu de l'electricitat a França és inferior al de l'Estat i importar-ne, a través de la interconnexió, abarateix el de la que es consumeix a Espanya. De fet, l'energia en origen a l'Estat és de mitjana 10 euros el megawatt més cara que a França, segons dades facilitades per Red Eléctrica.

El delegat va assegurar que, a la llarga, l'estalvi també repercutirà en la factura del consumidor final. Lallana va remarcar que la interconnexió de 250 quilòmetres entre Santa Llogaia d'Àlguema i Baixàs fa que el sistema elèctric sigui «més eficient» i tingui «menys cost». L'empresa va indicar que hi ha una peça pendent per acabar tot el trencaclosques de la MAT a Girona: el ramal de Riudarenes, ja que Red Eléctrica encara està pendent de rebre la resposta del Ministeri. La companyia va insistir en la necessitat de les obres per garantir el subministrament del TAV i del sud de la Costa Brava.