L'Ajuntament d'Olot, la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic i la Fundació Hospital d'Olot desenvoluparan aquest 2019 l'Observatori d'Humanitats en Medicina

A la pràctica suposa que alumnes de tercer de la Facultat de Medicina faran pràctiques d'Humanitats en Medicina a l'hospital d'Olot. Els alumnes aprendran tot el que pugui ser beneficiós per als malalts i els seus familiars més enllà del fenomen biològic. Els estudis començaran el setembre vinent amb 4 alumnes de tercer de Medicina que podran ser residents. Els estudis i les pràctiques duraran sis setmanes, que aniran de setembre fins a mig octubre.

En els anys vinents, aniran ampliant els cursos fins arribar a sis cursos de Medicina. Més enllà dels ensenyaments, l'Observatori organitzarà conferències, jornades i estades de personalitats mèdiques. Segons va explicar el director del centre, Josep Maria Padrosa, faran venir personalitats internacionals de la medicina en combinació amb la residència Faber, un organisme de l'Institut Ramon Llull radicat a Olot.

La idea és potenciar l'activitat docent dels professionals de l'hospital, treballar en xarxa i obrir línies d'investigació dins les possibilitats del centre.

En el que portem del 2019, l'Observatori d'Humanitats en Medicina ha presentat cinc activitats. La coordinadora del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC, Marina Geli, va ser l'encarregada de la primera, l'últim 17 de gener, va reflexionar sobre el sistema sanitari i les diferents visions en funció del gènere. La pròxima anirà a càrrec de Xavier Roqué i Carles Tabernero de la UAB, el 13 de juny.