Les localitzacions de l'exitosa sèrie d'HBO Joc de trons s'han convertit els darrers anys en llocs de pelegrinatge de milers de fans, que planifiquen les seves vacances per visitar els escenaris mítics de la sèrie. Això és el que ha pogut comprovar en l'últim mes el cercador de vols i hotels www.jetcost.es, que ha experimentat un augment espectacular en les recerques a Girona i cinc ciutats més des de l'inici de l'última temporada, el 14 d'abril.

Jetcost.es ha analitzat el nombre de recerques de vols als aeroports més propers als llocs clau del rodatge de la sèrie, comparant els resultats amb el mes anterior. Girona està entre les que més han augmentat, amb un 170%.

Les dades de Google Trends confirmen aquest interès mundial pels llocs de rodatge de la sèrie ja que cerques com «On es va filmar Joc de trons?» van augmentar en un 180% en els últims 30 dies, mentre que els termes «Llocs de rodatge de Joc de trons» van augmentar un 250% i, més específicament, «Llocs de rodatge de Joc de trons a Espanya» van augmentar en un 300%.

A Girona es va situar durant la sisena temporada Braavos, una de les ciutats que més es repeteix en aquesta temporada, ja que apareix en vuit dels deu episodis.

Un portaveu de Jetcost ha dit: «Hi ha hagut moltíssima expectació entre els fans de tot el món pel començament de l'última temporada de Joc de trons i el començament d'aquesta nova temporada fa un mes ha fet que haguem notat un espectacular augment en les recerques de vols a Girona.