Després d'uns dies de temperatures suaus, amb màximes per sobre dels vint graus, ahir el termòmetre va caure arreu de les comarques de Girona i, fins i tot, va tornar a nevar a la zona del santuari de Núria, al municipi de Queralbs, al Ripollès. A la mateixa comarca, també van caure algunes volves a Planoles.

Segons va informar el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), aquest divendres ha nevat en punts del Pirineu i del pre-Pirineu per sobre dels 1.800 metres, encara que, localment, també ho ha fet a la cota de 1.400. El fenomen, que ha arribat quan portem més de dos mesos de primavera, va deixar gruixos de neu inferiors als cinc centímetres.

La davallada de temperatures en tan sols un dia va ser especialment acusada a Sant Pau de Segúries (Ripollès), amb una diferència de 12,5 graus entre els 20,4 de màxima que es van assolir dijous i els menys de 8 que es van registrar ahir a les 2 del migdia. La mateixa caiguda del termòmetre es va produir a Anglès (Selva), on abans d'ahir es va arribar als 25,6 graus mentre que divendres no es va passar de 13,1.

A Molló, Das (Ripollès), Puigcerdà (Cerdanya), la Vall d'en Bas i Olot (Garrotxa) la baixada de temperatures va ser d'uns onze graus. El descens va superar els deu graus en poblacions del Gironès com Fornells de la Selva i a la capital, Girona; de la Selva, com ara Santa Coloma de Farners i Vilobí d'Onyar; o de l'Alt Empordà, com la Tallada, Cabanes o Torroella de Fluvià.

La pluja va acompanyar el fred. Tot i que l'avís del Meteocat per intensitat de les precipitacions es va concentrar a les comarques de la costa central, a la tarda l'advertència de perill moderat també afectava la Selva. El registre de pluges destacat pel servei meteorològic només incloïa un punt gironí, el pantà de Darnius-Boadella, a l'Alt Empordà, on entre dijous i divendres es va acumular una precipitació de 20,3 litres per metre quadrat.

Segons el Meteocat, tot el cap de setmana estarà molt ennuvolat o tapat i la pluja pot aparèixer en qualsevoll lloc, però serà més continuada a la costa i al prelitoral. Pel que fa a la temperatura, el mateix servei va anunciar que seran una mica més baixes que les d'ahir.