Els Bombers de la Generalitat han treballat en 25 incendis durant els primers set dies de juliol a les comarques gironines. Això representa un 32% més de serveis que durant el mateix període de l'any passat. Llavors, entre l'1 i el 7 de juliol es van produir 19 focs de vegetació arreu de la província.

Aquests set dies de juliol han estat especialment durs, sobretot durant el cap de setmana, que és quan hi ha hagut unes condicions més adverses. Han estat uns dies en segons quins punt de Catalunya amb més baixes humitats, entrada de vent i temperatures fregant els 40 graus, acompanyades d'inestabilitats i caiguda de llamps a diferents punts del territori que, fins i tot, asseguren els Bombers han produït diversos incendis de vegetació.

Petits ensurts a Girona

A les comarques de Girona, la gran efectivitat del cos d'extinció d'incendis i amb l'ajuda d'ADF i la resta de cossos de seguretat han evitat que poguessin afectar grans superfícies de vegetació. Entre els incendis més detacats hi ha el que va afectar Forallac. En concret, es va declarar el dia 3 al migdia en una àrea de bosc i els camps de Canapost van cremar fins a 3,5 hectàrees. La rapidesa de l'actuació de mitjans aeris i terrestres van permetre sufocar-ho ràpidament.

D'altres focs més menors, per exemple, van tenir lloc el dia 5 de juliol. Aquell dia a Garrigoles van cremar 1.200 metres quadrats gràcies a la ràpida actuació dels serveis d'emergències. I la mateixa tarda, a Sant Aniol de Finestres va tenir lloc un petit ensurt i en total van cremar 120 metres quadrats de vegetació, matolls.

A tot Catalunya, els Bombers des de l'1 al 7 de juliol, han treballat en 213 incendis de vegetació forestal i agrícola, 96 dels quals s'han produit durant els darrers tres dies. Això representa un 46% més de serveis respecte al mateix període de l'any 2018, llavors varen haver-hi 146 incendis de vegetació forestal i agrícola. Entre ells, destacar que l'incendi de Rajadell, que va cremar 15 hectàrees de vegetació segons el Cos d'Agents Rurals. I una altre incendi a Sant Boi de Lluçanès que segons els Agents Rurals va afectar 2,96 hectàrees, destaquen els Bombers en un comunicat.