Els Mossos d'Esquadra han detingut un lladre que pertany a una banda que va fer vuit robatoris amb força en domicilis en un mes al Ripollès. Segons la policia, el grup criminal va actuar el maig a Sant Pau de Segúries i Camprodon. També se'l relaciona amb tres robatoris de juny i juliol de l'any passat a Sant Cugat del Vallès i el Maresme. Els investigadors busquen la resta de la banda que sempre actua amb un mateix modus operandi: selecciona cases fora del nucli de població i fractura portes o finestres per accedir i robar diners, joies i objectes de valor en el mercat negre.

Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud van detenir el presumpte lladre el 9 d'agost. L'arrestat és un albanès de 33 anys i juntament amb més persones formen la banda. El detingut està encausat com a membre de grup criminal a més de l'autoria dels robatoris. Tot i no tenir antecedents anteriors a Espanya, l'home ha ingressat a presó provisional.

Aquesta banda ha fet tots aquests robatoris amb el mateix modus operandi. A més, aquest grup robava vehicles que utilitzaven per desplaçar-se a cometre els robatoris i, posteriorment, quan ja l'havien comès, l'abandonaven en una zona de Barcelona que tenien controlada i després fugien. En algun cas, s'havien emportat el vehicle del domicili que estaven robant aprofitant que les claus del mateix estaven a l'immoble.

La investigació es va iniciar l'any 2018 quan van identificar el detingut i altres persones també de nacionalitat albanesa com a presumptes autors dels fets. Es tracta d'un grup itinerant, molt professionalitzat que fan accions molt seguides en un lloc concret i després marxen a altres països d'Europa i, per tant, són molt difícils de localitzar.

En el moment que se'ls va identificar com a presumptes autors dels robatoris a la comarca del Ripollès, els investigadors van actuar amb rapidesa i van poder detenir a l'Hospitalet de Llobregat, l'albanès de 33 anys com un dels autors d'aquests robatoris. Aquesta és la primera vegada que es deté un membre d'aquest grup criminal a Catalunya. Els investigadors continuen amb la investigació oberta i busquen la resta de membres del grup criminal que actuava en aquests robatoris en domicilis.